Faszerowane jaja, to coś,
czego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Pewnie każdy z Was ma na nie swój
sposób, ale czy próbowaliście farszu z kozim serem i kaparami? Niezwykłe połączenie!
Idealnie słone, bez zbędnych przypraw i majonezu, ale za to z dodatkiem zdrowej
oliwy. Koniecznie spróbujcie!
Składniki:
- ok. 6 jajek ugotowanych na twardo
- serek kozi twarogowy lub kanapkowy
- garść świeżej pietruszki lub szczypiorku
- garść kaparów
- łyżka oliwy z oliwek
- pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo i
obrać ze skorupki. Następnie ściąć każdy czubek i za pomocą małej łyżeczki
wyjąć żółtka. Posiekać kapary i pietruszkę (lub szczypiorek), a żółtka utrzeć z
pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Na końcu dodać serek kozi. Całość dokładnie połączyć i napełnić białka. Przykryć odciętymi czubkami
i gotowe!
Zapraszam również na mój profil na instagramie !
Rzeczywiście pyszne> Polecam !!1
OdpowiedzUsuń