Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

czwartek, 2 kwietnia 2015

Jaja faszerowane kozim serem, kaparami i petruszką


Faszerowane jaja, to coś, czego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Pewnie każdy z Was ma na nie swój sposób, ale czy próbowaliście farszu z kozim serem i kaparami? Niezwykłe połączenie! Idealnie słone, bez zbędnych przypraw i majonezu, ale za to z dodatkiem zdrowej oliwy. Koniecznie spróbujcie!


Składniki:
  • ok. 6 jajek ugotowanych na twardo
  • serek kozi twarogowy lub kanapkowy
  • garść świeżej pietruszki lub szczypiorku
  • garść kaparów
  • łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz


Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupki. Następnie ściąć każdy czubek i za pomocą małej łyżeczki wyjąć żółtka. Posiekać kapary i pietruszkę (lub szczypiorek), a żółtka utrzeć z pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Na końcu dodać serek kozi. Całość dokładnie połączyć i napełnić białka. Przykryć odciętymi czubkami i gotowe! 



Zapraszam również na mój profil na instagramie !

1 komentarz: